28-07-05

 Training (60 min.)

Vanavond ging het lopen vrij goed. Eerst heb ik 40 minuten gelopen samen met Ingrid, dan een minuutje plaspauze genomen terwijl zij verder liep. Nadien lukte het vanzelf om alleen door te gaan. Ik heb nog 20 minuutjes alleen gelopen zodat ik toch weer op een uurtje joggen uitkwam. Blijkbaar zijn alle voetbalploegen uit de buurt weer terug beginnen trainen. Elke ronde word je bijna platgelopen door een kudde stieren die passeert. Dan nog maar te zwijgen van de commentaar die je hoort in het voorbijlopen. Ik was best tevreden over mezelf. Het was nog vrij warm om te lopen maar door de regenbui vlak voor ik vertrok, was er toch wat meer zuurstof in de lucht. Maar achteraf kon ik mezelf toch helemaal uitwringen, zij het dan van het zweet. Mijn topje en broek waren kletsnat, de weegschaal duidde 1 kilootje minder aan dan voor het vertrek. Ik heb geen idee waardoor het nu beter lukte dan dinsdag. Misschien door m'n droom vannacht...ik ben met Ruthje aan zee gaan trainen...Wat een mens toch allemaal doet 's nachts hé.

21:58 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Voeding en..... Joggen, hardlopen, bewegen,... je doet yoga! Je stelt je dan ook veel te veel vragen!
De ene dag gaat het veel beter om te lopen dan de andere en daar is niet altijd meteen een verklaring voor...je kan natuurlijk altijd een oorzaak voorwenden maar die is er meestal niet echt.
Lopen is een investering op lange termijn... hoe langer je loopt, hoe beter en relaxer je zult lopen, en zelfs op iets oudere leeftijd kun je nog veel vooruitgang boeken. Zo is het bij mij toch...

Lopen is bij mij nu een moment van ontspanning geworden, mijn gedachten de vrije loop laten gaan, je voelt tenminste dat je leeft, je hartslag gaat omhoog, je begint te zweten, zalig gewoon...

Ik zou me absoluut geen zorgen maken over voeding, je hoeft niets speciaals te eten of te drinken voor de training.
Dit aspect komt maar ter sprake als je echt zware en lange trainingen begint te doen, 2 uur of meer...
Als het echt warm weer is kun je wat sportdrank meenemen voor onderweg...
Het is wel belangrijk dat je na een vermoeiende training zo snel mogelijk (binnen de twee uur) een koolhydraatrijke maaltijd neemt. Dit bevordert het herstel van je training. En uiteraard voldoende drinken.

Ga nooit met een volle maag trainen, dat zorgt alleen maar voor allerhande probleempjes tijdens het lopen. Je hebt altijd voldoende voorraad in je lichaam om een normale training te verwerken.

Je kan veel meer dan je denkt! Maar dat zal je wel weten...

Loop ze!, en niet alleen in je gedachten.


Gepost door: Filip | 29-07-05

Een nieuwe lopersblog en eindelijk nog eens van een vrouw!
Ik geef je een linkje!

Gepost door: Lena | 29-07-05

droom amai, ik voel me vereerd dat je over mij droomt :-) gelukkig was 't geen nachtmerrie (hoop ik toch ;-))

Gepost door: Ruthje | 29-07-05

droom Nee Ruthje, twas geen nachtmerrie...we hebben samen getraind, onze kilometers langs het strand gelopen. Het leuke aan zo'n droom is dat je achteraf niet moe bent van het lopen...eerder uitgerust.

Gepost door: Nadia | 29-07-05

voeding en... Een volle maag is bij mij niet zo'n probleem, omdat ik heel kleine porties eet. Een volle blaas is vervelender tijdens het lopen, dan gaat al de aandacht naar die blaas ipv naar de rest, dat leidt enorm af.

En ja...ik stel me teveel vragen...ik ben een nadenker, ik wil graag zoveel mogelijk weten, zo zit ik gewoon in mekaar. Niet alleen over dingen die mij fascineren maar zeker over mensen, hoe ze in mekaar zitten, hoe ze denken, voelen...Ik weet dat je veel meer kan dan je denkt. Ik had begin dit jaar nooit voor mogelijk gehouden om nog eens 10 km te lopen en ik ga nog door. Voorlopig is mijn volgend doel de 10 miles en dan, wie weet, de 20 km. Aan mijn motivatie zal het zeker niet liggen.

Gepost door: Nadia | 29-07-05

uw Linkje Tof, dankzij jou links (Mijn clubje), run4fun ontdekt. Mijn vrouw gaat zich inschrijven voor de 5 tot 10km. Ze is nu helemaal in de wolken omdat er ook iets bestaat voor als je al 5km kan lopen, en dan nog wel in het park waar ze zelf af en toe eens loopt.

mvg,

Gepost door: DijleLoper | 31-07-05

5 tot 10 km @ Dijleloper:
Deze cursus begint terug vanaf september maar je vrouw kan nu alvast meedoen met een loopclubje op dinsdag. Enige voorwaarde is dat ze al 5km kan lopen. Het is toch altijd gezelliger in groep hé. Er zit dan vast wel iemand tussen met hetzelfde tempo.

Gepost door: Nadia | 01-08-05

De commentaren zijn gesloten.