04-08-05

reiki

Ik heb gisterenavond nog wat gesurfd en ik kwam heel veel te weten in volgend topic over hielspoor bij meetingpoint meer bepaald in de reactie van Yuri: "Het is al lang bewezen dat irritatie van vanaf de Peroneus Communis zenuw, een uitloper van de Ischiadicus zenuw (bekend van de 'ischias' pijnklachten) bij dit probleem betrokken is. Daar zijn behandelingen voor zoals zenuw mobilisatie volgens Butler en Neural Tissue Tension Techniques volgens IMT. Waarom die zenuw geïrriteerd is? 1001 mogelijkheden, alleen onderzoek zal uitsluitsel kunnen geven." Dit deed bij mij een belletje rinkelen. Ik heb al meermaals ischiasproblemen gehad in het verleden. Door mijn werk wordt m'n rug constant overbelast, vooral in de zomermaanden. We hebben een mosselgroothandel, dus ik til dagelijks tientallen zakken van 15 kg. Ik wist wel dat de plaats van het ongemak niet altijd
overeenkomt met de oorzaak ervan maar ik was het niet direct gaan zoeken bij m'n rug en ischias. Toen ik ging slapen, ging ik op m'n rug liggen, legde m'n handen onder m'n benen op m'n ischias en liet de reiki z'n gang gaan. Ik voelde de spanning uit me wegvloeien en binnen de 5 minuten ben ik op m'n handen in slaap gevallen. Vannacht om 4u werd ik wakker en toen ik naar het toilet ging voelde ik nog een lichte pijn. Weer m'n handen onder m'n benen gelegd en reiki gegeven. Vanmorgen bij het opstaan was de pijn volledig verdwenen en tothiertoe voel ik niks meer. Ik heb voor morgen een afspraak met de orthopedist waar ik alleszins naartoe ga en ik zal met hem verder bespreken wat er moet gebeuren om te voorkomen dat ik terug last krijg. Waarschijnlijk zullen het nieuwe steunzolen zijn. Rusten zit er niet direct in vrees ik. En het lopen wil ik ook niet opgeven nu. Desnoods wat minderen, maar zeker niet stoppen...niet na hetgeen ik opgebouwd heb.


12:45 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Reiki ik ken Reiki niet echt, is dat een soort van massagetechniek? Helpt het ook andere kwalen, zoals bv. knieklachten of pijn aan de heupen weg? Want dan mag je me gerust eens behandelen hoor ;-)

Gepost door: Ruthje | 04-08-05

reiki Reiki is eigenlijk een methode om het zelfgenezend vermogen van het lichaam in gang te zetten en zelf de kwalen aan te pakken. Als je er meer over wil weten, er bestaat een mooie skynetblog hierover: http://reiki-voor-iedereen.skynetblogs.be/, lees die maar eens.

Ik wil altijd proberen of ik iets voor je kan doen, jij hebt al zoveel voor mij gedaan hé ;-)
Ik wil er wel bijzeggen dat knieklachten zeer hardnekkig zijn en van langdurige aard. Ik heb er ook een tijd mee gesukkeld toen ik yoga deed. In de knieën hou je veel spanning en emoties vast, niet alleen van nu maar van jaren terug, het is een beetje een opslagplaats...Ik zal m'n best doen.

Sportieve groetjes.

Gepost door: Nadia | 04-08-05

De commentaren zijn gesloten.