05-08-05

Hielspoor

Ik ben vanavond naar Dr. Verhulst (orthopedische heelkunde) geweest. Wat hij me vertelde had ik ook verwacht: ik heb hielspoor. Hielspoor is niet de oorzaak van de pijn maar het gevolg van de ontsteking. Mijn voet staat hol in het midden wat betekent dat ik in het midden van m'n voet geen steun heb, wat leidt tot extra spanning in de aanhechting met m'n hiel. Door heel de dag te staan is m'n hiel dus overbelast en nu ontstoken. De dokter heeft me een ontstekingswerend middel voorgeschreven en een gel om op de pijnlijke plaats te smeren. Als het na een maand niet volledig genezen is, wordt er overgegaan tot het inspuiten van de hiel en als het daarna nog niet beter is, volgt er een operatie. Maar zover is het nog lang niet. Hij krijgt wekelijks mensen met dezelfde klachten op z'n spreekuur maar er moet maar 1 keer per jaar effectief geopereerd worden. Ik zal zijn raad dus opvolgen en ondertussen mezelf blijven behandelen met reiki. Het goeie nieuws hierbij is dat ik niet moet stoppen met joggen, ik mag gewoon verder lopen maar met speciale inlegzooltjes om m'n hiel te sparen, iets met siliconen dacht ik. Maandag ga ik hiervoor naar de bandagist. Sandaaltjes zitten er niet meer in deze zomer, maar met het druilerig weer van de laatste dagen zal dat ook niet meer nodig zijn.

19:19 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

goed nieuws ... dat je kan blijven lopen en weet hoe je de hiel verder kan behandelen om de ontsteking te stoppen en te genezen. Ik duim voor je dat het goedkomt met die hiel. Die reiki lijkt me ook een goed idee. Een vriendin heeft me, op een moment dat het me professioneel wat minder ging, eens zo een reiki behandeling gegeven. Er is toen heel wat losgekomen en ik heb me daar superdiep van kunnen ontspannen. Sindsdien is alles me voor de wind beginnen gaan en ik heb altijd het gevoel gehad dat het een met het ander te maken had. Een spoedig herstel gewenst

Gepost door: DijleLoper | 07-08-05

Komt wel goed met die hiel. Reiki bevordert de genezing, de steunzolen zullen voorkomen dat de aanhechting te gespannen staat en terug gaat ontsteken. Ik heb een voorschrift voor volledige zooltjes voor in gewone schoenen en zo'n hielzooltjes voor in m'n sportschoenen.

Dat gevoel dat je had klopt wel. Reiki brengt veel in beweging...niet alleen lichamelijk.

Gepost door: Nadia | 07-08-05

voeten Ik heb mijn voeten overbelast met te lang op mijn hurken zitten en zo werken. Nu kan ik dus niet op mijn voeten staan. Ook mijn handen heb ik overbelast waardoor deze ook pijnlijk zijn. De doktoren weten niet wat ze er mee aan moeten.
weet jij hier meer over? 0495-563791

Gepost door: paul | 30-10-05

hielspoor Hallo,
Graag wil ik u wijzen voor behandeling van hielspoor, op de Strassburg Sock.
Voor meer informatie zie www.mc-back-up.nl => onze diensten/producten => hielspoor/Strassburg Sock

Sinds er een stuk in Runnersworld (Juli 2005) heeft gestaan hebben wij meer dan 200 aanvragen gekregen voor deze Sock.

met vriendelijke groet Anneke Pors
Werkzaam bij Medisch Centrum Back Up
Vlaardingen

Gepost door: anneke | 04-11-05

HIELSPOOR, draag Triger TWIN HEELS HIELSPOOR, een zeer pijnlijke hiel, draag Triger TWIN HEELS VOETMASSAGEZOLEN in uw schoeisel, dit verhelp de pijn van
HIELSPOOR onmiddellijk, vanwege een sterke STOOTDEMPENDE hakverhoging en een correcte DRUKVERDELING onder uw hiel.
Lees www.voetmassagezolen.nl

Gepost door: TRIGER | 29-03-07

steunzolen op maat gemaakt Ik heb verleden jaar te veel aan sport gedaan nl.volleybal, ben in een hogere reeks aangetreden en dat heeft me bloed zweet en tranen gekost. Het ging zover dat ik op de buitenkant van mijn voeten liep(om zo min mogelijk de pijn te voelen) er stond een serieus laagje eelt op het kon zo niet verder. Ben dan naar een orthopediewinkel gestapt, daar moest ik een mousse doos gaan staan en drie dagen later had ik mijn binnenzolen. Je moet aan die zolen wennen ,dit duurd zo'n weekje EN DAN dan kon ik ze niet meer missen, ik heb 2 weken niet getraind en dan stilletjes aan ging de pijn WEG.....ZZAAAALLIIIGGG, geen zalfjes, geen spuitjes , geen operatie.Naarmate je ouder wordt ,zakt je ondervoet uit en dan beginnen de problemen als je veel sport of te veel overbelast.DUS EEN GOEDE STEUNZOOL OP MAAT GEMAAKT EN VEEL PROBLEMEN ZIJN OPGELOST!!!

Gepost door: liev | 01-09-07

shock wave therapie voor hielspoor Ik heb ook een hielspoor maar doe de shock wave therapie. Schijnt goed te helpen. Wie weet is het wat.

U hoort nog van mij.

Gepost door: lydia | 06-03-08

ben van de zomer uitgegleden en zo last gekregen van hielspoor en mijn pink gebroken. als ik het doe dan doe iik het goed. moet nu zooltje gaan halen. werken die goed?

Gepost door: saskia | 25-08-08

hielespoor hello,ik ben reds sinds woensdag 24sap 2008 geopéreerd vab eenhielspoor na vele maanden pijn te hebben was ik naar mijn orthopetist geweest .diagnose ik had een groote hielspoor aan de rechter voet en een kleinere aan de rchter voet.hij stelde me voor van 2maanden steunzolen te proberen.maar soijtig genoeg deze woensdag moets ik op de operatie tafel zijn voor mijn linker voet met gevog 2weken in een goot met verbend en daarna 4weken in een steun gips.met hoop dat ik daarna een gips krijg waarmee iklater nog en paar maande mag stappen .er niet leuk als je weet dat ik 3kinderen heb en nu niet op mijn voet kan staan van de pijn .daarvoor raad ik aan als je last hebt van je hiel wacht niet langer voor na de dokter te gaan.

Gepost door: marianne | 26-09-08

helpen die inlegzooltjes echt. ik heb er met silicone maar veel helpen doet het niet bij mij. Heb al 3maal een spuit in de hiel gekregen maar helpen???? Doet het niet veel.De dokter spreekt van opereren maar wil eerst alle andere middelen proberen. suggesties?

Gepost door: peter | 06-10-08

Inlegzooltjes Je moet het zelf een beetje uitzoeken wat best bij je past. Ik was geholpen met die inlegzooltjes (die ik nu nog altijd draag). Ik nam daarbij Osteo Heel S of Hecla lava, traumeel en arnica. Nadien ben ik Osteoplus beginnen nemen. Ik heb er nooit meer last van gehad.

Gepost door: Nadia | 06-10-08

hallo, 1 jaar en half heb ik mijn pijne hielen "rondgelopen". Mensen, niet zo lang wachten hoor. Mijn "haak" in mijn hiel is nu bijgevolg enorm groot. ik heb steunzooltjes laten maken op voorschrift. Volgens de orthopedist had het na 6 weken al veel beter moeten zijn. het is nu 3 maand verder en nu begint het toch te beteren ! ik had ook eerst silicone zooltjes gekocht, maar hebben mij ook niet geholpen. Steunzolen op maat, zeker wel. Aan een operatie denk ik zeker niet ! en verbrijzelen kan bij mij al niet meer, de vergroeiing is véél te groot. Dus mensen, niet te lang wachten om naar de dokter te gaan ! groetjes !

Gepost door: Danielle | 24-11-08

Ik heb prijs: Hielspoor! Ja ik behoor tot het clubje van de mankepootjes. Zaterdag wist ik het van de dokter hoe laat het is Ik loop er al 4 maanden mee rond en had er nog nooit van gehoord. Voorlopig steunzooltjes, en alleen nog maar kwaliteitsschoenen gebruiken. Ook misschien overgewicht.
De afspraak met de orthopedist moet nog gebeuren. Alhoewel ik twijfel. een collega zegt me dat ik een podoloog nodig heb. Er is een mevrouw, specialistt in Hemiksem, die internationaal bekend is bij topatleten.
Er zijn hulpmiddeltjes. een collega van mij, gewezen topaltlete, sprintster op korte afstand, raadde me een tennisbal aan. Iemand anders, loopt toevallig ook, maar niet als topatleet, wist mij de truck met het potlood aan de hand te doen. Rol het potlood onder je hiel tot het pijn doet, daarna komt de verlichting. Wellicht heeft dit te maken met de betere doorbloeding. Dus dat helpt wel een beetje. Ook het zelf laten afbreken van de haak zou helpen, maar is dit niet drastisch en gevaarlijk? Ik stop in elk geval met de ontstekingsremmer zodra de pijn lichter is, is te belastend voor het hart op termijn tenslotte. Ik stap flink wat af overdag. Dit weekend heb ik veel moeten rusten door de pijn, maar dat helpt uiteindelijk wel. Alleen 's morgens kom ik heel pijnlijk op gang. Volgend weekend hadden we een weekend in de Eifel met oude schoolkameraden gepland. Dat kan helaas niet doorgaan, ik wandel nochtans heel graag en ver. Dan is er de verbrijzelingsmethode (shockwave therapie) Ik probeer eerst met de zooltjes en dan ga ik verder.
Iemand nog een trukje? Laat het mij weten.
Met vriendelijke groet.

Herman

Gepost door: Herman | 21-04-09

Heb al sinds meer dan een jaar hielspoor en heb schockwave aan een voet laten uitvoeren. Mijn conclusie is dat er een sterkere verlichting van pijn is. Dat kan ik gewaarworden doordat mijn ander voet ook spoor heeft nu. Heeft iemand ervaring met waterzolen, mij lijkt dit ook efficiënt om druk weg te nemen. Zonder inlegzolen met uitsparing houd ik het niet langer dan een dag uit. Schokwave doet ook geen deugd en vind het geen wondermiddel, het verminderd wel enaakt de pijn draaglijker. Grt. Yvo

Gepost door: Yvo | 21-02-10

eindelijk een 1e oplossing! na 5 maanden pijnlijk stappen en het wachten op m'n afspraak bij de orthopedagoog heb ik dan eindelijk een oplossing gekregen voor m'n hielspoor had de symptomen al vergeleken met informatie op het net;-) Dus vanmorgen heb ik m'n 1e inspuiting cortisone gehad en de steunzooltjes zijn besteld! Heeft iemand een idee qua prijs hoeveel dit gaat zijn?

ik hoop in ieder geval binnenkort weer pijnloos te wandelen! Voor mensen die ook een inspuiting krijgen, wees er zeker van dat je die dag en dag erna thuis bent om te rusten, als de verdoving is uitgerust kan dit wel even wat pijnlijker zijn in de pees;

VEEL SUCCES ALLEMAAL

Gepost door: tessie | 06-07-10

Hey allemaal ondertussen heb ik m'n inspuiting gehad, dit heeft nix geholpen en nu loop ik al een weekje met steunzolen, maar ik moet nog steeds redelijk schuin lopen omdat het midden van m'n voet nu heel zeer doet, net of je wandelt de hele tijd op een harde bol... ik hoop dat dit snel gaan beteren..

Gepost door: tessie | 29-07-10

Mijn beste mensen ik hoop voor jullie dat er een oplossing komt voor mij is het te laat heb alles gehad en niets helpt echt inspuitingen verwijderen tijdelijk de pijn maar deze komt terug.
Zoolen helpen zeer goed maar ook na verloop van jaren zijn deze niet meer toereikend.
Shock wave terapie welke zot dat da heeft iutgevonden ik weet het nie maar geen van mijn 2 bevallingen waren zo pijnlijk als deze terapie zeg maar marteling en dan heeft het nog nie geholpen das nog het ergst.
Opereren dan maar nu 3 mnd geleden de pijn onder de hiel is weg maar de pees is nog steeds ontsoken en doet nog meer zeer het is goed geweest tot ik terug ben gaan werken ik loop de hele dag zonder rustpunt op deze voeten en zeer da dat doet nie te geloven maar dat weten jullie ook wel.
Ik weet nu niet meer wat te doen ,lijden is de enige mogelijkheid denk ik.
Maar 1 raad wacht niet te lang met behandelen en rust goed ,anders zijn jullie net als ik verloren.
Zonneke

Gepost door: Sonja | 24-08-10

Hallo,
ik had hielspoor rechts ten gevolge van overbelasting(sport, sport, sport) en ben er vanaf geraakt op 3 weken tijd.
1. Laat je hiel nooit injecteren met cortisone, deze verzwakt je pees; kies voor een injectie op plantaardige basis(2xweek).
2. Rust zoveel je kan gedurende die 3 weken
3. 3 à 5 maal per dag behandelen met ijs. wrijven met een blokje! geen doek of zak leggen op de hiel.
4. Ontstekingsremmers nemen als diclofenac(voltaren).
5. eventueel na het ijs inmasseren met voltaren emulgel.
SUCCES GEGARANDEERD!

Gepost door: Tom | 26-08-10

hallo ik lees zoveel over hielspoor en eigenlijk helpt niets.Ik heb ook hielspoor en verga van de pijn.heb een forse hielspoor en er wordt niets aangedaan.Ik heb steunzolen ,krijg pijnstillers zoals Diclofinacen krijg ook nog een nachtspalk .Ik huil heel wat af zoveel pijn heb ik en heb al van alles geprobeerd ik heb 24 uur per dag pijnen zie het soms niet meer zitten.Ik hen er meer dan 3 jaar mee rond gelopen en uiteindelijk ben ik naar de dokter gegaan en dit was de uitslag.en op internet zoek ik alle info die kan helpen .
Ik wordt er zo moe van en slaap bijna niet meer van de pijn.Alle tips is welkom.
gr silvy

Gepost door: silvy | 08-10-10

Zo erg om dit te lezen Silvy. Ik hoop dat je snel een andere oplossing dan pijnstillers vindt. Heb je bovenstaande tips gelezen?
Sterkte!

Gepost door: Nadia | 09-10-10

geachten,heb ook hielspoor,ga s'morgens wandelen en dan nog 2 kortere wandelingen met mijn hond,heb al 4 spuiten cortisone gehad ,verleden donderdag nog de laatste maar de pijn is gewoon verergert ,gan nu morgen ( maandag naar de kliniek bellen voor een oplossing) ben benieuwd...zo gaat het gewoon niet meer!

Gepost door: bauweraerts willy | 10-06-12

De commentaren zijn gesloten.