12-08-05

Maar 5 km gelopen

Nadia loopt...als een bomma deze week. Niet te doen, echt niet. De eerste honderd meter voelde ik het al dat het niet lekker liep. Mijn hiel deed pijn, mijn rechter knie en lies, het lukte langs geen kanten. Na een paar kilometer begon mijn rechter kuit ook nog eens lastig te doen dus hield ik het na 5 km al voor bekeken.Vanmorgen bij het opstaan speelde mijn isschias ook nog eens op. Het gaat gewoon van kwaad naar erger. Zo is het echt niet leuk meer. In plaats van op te bouwen lijk ik wel achteruit te gaan, vreselijk frustrerend. Ik heb mijn homeopathisch sportdokter opgebeld en de pijntjes die ik nu heb zijn het gevolg van mijn hielspoor. Door de ontsteking in m'n hiel ga ik scheef lopen en wordt de rest van m'n been belast. Hij stelt voor om een week Osteo Heel S of Hecla lava te nemen en verder traumeel of arnica. En vooral de viscospot in m'n schoenen te leggen. Veel meer is er niet aan te doen. Zeker geen mesulid omdat dat niks doet aan de oorzaak en veel te zwaar is voor mij. Als het tegen volgende week niet beter is, moest ik eens langskomen.

08:53 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Er zijn zo van die dagen ... en dan kan je daar, op het moment zelf, niet veel aan doen. Maar ik ben ervan overtuigt dat het binnenkort, weer heel wat beter zal lopen, voor jou.

Gepost door: DijleLoper | 12-08-05

tja, dat kennen we Gewoon rustig doortrainen, je lichaam aanvoelen. ik heb ook vaak last van blessures. ga nu bij een osteopaat daarvoor. Ben es benieuwd. ik heb nu met mijn steunzolen van het UZ gent moeten stoppen omdat mijn bekken telkens vast komt te zitten. blessurevrij ben ik nog niet maar zolang ik kan en mag lopen, blijf ik lopen.

Gepost door: els | 12-08-05

opletten het valt me wel op dat je klachten net deze week begonnen zijn met het inleggen van je steunzolen. Misschien loop je daardoor toch wat anders en belast je nu spieren en pezen die dat nog niet gewoon zijn. Verzorg je goed en ga evt. langs bij je dokter, vertel hem zeker van die steunzolen. Een aanpassing van je schoen kan inderdaad in het begin wel voor wat leed zorgen, omdat je dus automatisch iets anders loopt.

Gepost door: Ruthje | 12-08-05

Troost u ... Ik voel mij dikwijls nen oude bompa als ik loop :-)

Gepost door: erik | 12-08-05

denk dat Ruth gelijk heeft. Nieuwe schoenen, steunzolen, knieband ... zorgen voor een verandering die hoe klein dan ook toch wel wat implicaties hebben op spieren en gewrichten. Denk dat heel rustig opbouwen (misschien wat wandelen en lopen combineren) het snelst een positief resultaat zullen opleveren.

Gepost door: bob | 14-08-05

ik vind het wel leuk dat je zo je ervaringen in het lopen deelt met anderen. Mijn schoonzus en ik zijn in augustus 2005 beginnen lopen... Echt van nul gestart... Ik dacht dat het nooit zou lukken maar toch...
Nu lopen we tijdelijk door de koude 1 x per week, anders 2x, zo'n 8km. Dat gaat goed.
Nu wil mijn broer ons inschrijven voor de halve marathon in april en vroeg ik mij af of dit haalbaar zou zijn... Ik weet natuurlijk niet hoeveel ervaring jij hebt met lange afstand lopen en in hoeveel tijd je dat kan opbouwen...
Groetjes, Ilse

Gepost door: ilse duprez | 12-01-06

De commentaren zijn gesloten.