30-08-05

Nadia loopt...terug na 14 dagen

Fantastisch gevoel, terug kunnen lopen. Wat heb ik dat gemist mensen! Te hevig begonnen, helemaal vooraan, met het gevoel voortgeduwd te worden door de joggers achter mij. Na één rondje heb ik mijn tempo wat moeten zakken, het ging té snel voor mij. Mijn isschias begon pijn te doen en daarna ook beide liezen. Raar maar waar, van mijn hielen heb ik geen last gehad. Tweede rondje op het gemakske voortgelopen en na 37 minuten ben ik gestopt. Ik werd misselijk en had een zwaar gevoel in m'n hoofd. Ik ben rustig nog wat verder gestapt, beetje in paniek want ik had het gevoel dat ik ging flauwvallen. Aan de ingang van het park stond de rest al te stretchen en ik ben er even bij gaan liggen, plat op de grond, m'n benen op een paaltje, mijn hoofd op de benen van Chrisje, ons verpleegstertje. Na 10 minuutjes ben ik ook beginnen stretchen en dan zijn we nog een terrasje gaan doen. 't Was veel te heet om te lopen, dat drankje deed deugd achteraf. Ik kan er weer tegen, ben blij dat ik terug kan lopen.

22:37 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-08-05

Een weekje later

Ik heb vandaag m'n steunzolen een week en het gaat goed. Zo goed als geen pijn meer bij het stappen, alleen nog bij het opstaan 's morgens en als ik te lang gezeten heb. Ik ben van plan om vanaf volgende week terug met mijn training te beginnen, met de hielzooltjes omdat ik met m'n leren zolen niet mag lopen (ze zijn niet geschikt om te sporten en er zou na een paar maand dan al schimmel opstaan). Als het met die hielzooltjes niet lukt ga ik zeker die volledige viscospots halen. Ruthje, welke heb jij in je sportschoenen liggen als je loopt? Ook zo van die siliconengevallen?

08:45 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-08-05

Wijsheid

Het is goed een uiteindelijk doel te hebben om naar toe te reizen, maar het is de reis zelf die er uitéindelijk toe doet.

 

 Ursula K. Leguin


20:27 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-08-05

Eindelijk

Ik heb m'n volledige steunzolen. Gisteren namiddag belde Assist dat ik ze mocht komen halen. Meteen uitgeprobeerd en het voelt fantastisch, wat een verschil. De man van Assist gaf me wel niet veel moed. Hij zei dat ik me geen illusies moest maken, dat hielspoor toch nooit geneest...tof om te horen. Er was nog wel iets wat ik kon uitproberen: een volledige viscospot voor in m'n sportschoenen, ipv de hielzooltjes. Dat is ook nog een optie. En toch ga ik binnenkort weer lopen, daar ben ik zeker van. Dan kennen ze Nadia nog niet. Iets totaal anders: er zijn ondertussen 1000 bezoekers langs geweest !

08:23 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-08-05

Time out

Bedankt voor alle lieve reacties die ik nu pas lees. Ik heb een paar dagen geen internetverbinding gehad. Gisteren heb ik nog eens een poging gedaan om te lopen omdat ik overdag pijnvrij was. Maar na 10 minuten heb ik moeten opgeven. Een paar minuten gestapt en nog eens 5 minuten gelopen maar het lukte totaal niet. Heel m'n been deed pijn. Ik wacht nog altijd op een telefoontje van Assist dat mijn volledige steunzolen klaar zijn. Ik liep voorlopig op die viscospot hielzooltjes. Waarschijnlijk komt de pijn in m'n been dan ook doordat ik anders loop met die zooltjes. Onbewust zal ik toch die pijnlijke hiel willen sparen. Ik denk dat ik beter wacht met lopen tot mijn hielontsteking volledig genezen is, al is de drang groot om toch te gaan lopen. Ben gebeten door de loopvirus...

10:58 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-08-05

Maar 5 km gelopen

Nadia loopt...als een bomma deze week. Niet te doen, echt niet. De eerste honderd meter voelde ik het al dat het niet lekker liep. Mijn hiel deed pijn, mijn rechter knie en lies, het lukte langs geen kanten. Na een paar kilometer begon mijn rechter kuit ook nog eens lastig te doen dus hield ik het na 5 km al voor bekeken.Vanmorgen bij het opstaan speelde mijn isschias ook nog eens op. Het gaat gewoon van kwaad naar erger. Zo is het echt niet leuk meer. In plaats van op te bouwen lijk ik wel achteruit te gaan, vreselijk frustrerend. Ik heb mijn homeopathisch sportdokter opgebeld en de pijntjes die ik nu heb zijn het gevolg van mijn hielspoor. Door de ontsteking in m'n hiel ga ik scheef lopen en wordt de rest van m'n been belast. Hij stelt voor om een week Osteo Heel S of Hecla lava te nemen en verder traumeel of arnica. En vooral de viscospot in m'n schoenen te leggen. Veel meer is er niet aan te doen. Zeker geen mesulid omdat dat niks doet aan de oorzaak en veel te zwaar is voor mij. Als het tegen volgende week niet beter is, moest ik eens langskomen.

08:53 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

10-08-05

Training: 6 km

Het viel goed mee om te lopen met die siliconen in m'n schoenen. Ik heb er totaal geen last van gehad. Blijkbaar zijn we allemaal wel veel te snel van start gegaan en ons tempo te hoog gehouden want na 6 km is iedereen gestopt...opvallend veel die ook ineens plaspauze namen en niet meer terug herbegonnen. Meestal ben ik het alleen die dringend moet. Alleen Ann is nog verder gelopen denk ik, maar achteraf vernamen we dat die tijdens haar 3e rondje ook de bosjes moest induiken...We hebben ons voorgenomen om volgende keer terug onze 10 km te lopen. Ik denk dat de vakantie er voor veel tussen zit. Iedereen is zo lui, de helft van de tijd komen ze niet. Het zal wel beteren als het terug school is, als de dagelijkse routine er terug in zit...

08:21 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-05

Varusvoet

Ik heb mijn viscospot hielzooltjes sinds vanmorgen. Mijn volledige steunzolen zijn nog in de maak. Een knappe jonge man bij Assist heeft mijn maten opgenomen, met een stift rond mijn voet en daarna moest ik in een soort piepschuim stappen voor de voetafdruk. Ik heb een varusvoet, zo blijkt nu. Ik heb dat waarschijnlijk al heel m'n leven want als kind moest ik ook al steunzolen dragen. Ik heb nooit geweten waarom. Mijn ouders weten het ook niet meer.
Een varusvoet is een voet waarvan de buitencontour licht naar buiten gebogen is. De loper supineert (teveel afwikkelen langs de buitenkant van de voet) in de meeste gevallen wanneer er sprake is van een varusvoet. Dat weten we ook weeral. Ik leer nog alle dagen bij...
 
Dat geeft wel een raar gevoel om te stappen op zo'n siliconen in uw schoenen. Ik lijk wel te veren nu. Ben benieuwd of ik morgen niet teveel last ga hebben bij het lopen. Zal wel effe wennen zijn. Als je iemand door het park ziet huppelen morgenavond...dan ben ik dat.

13:18 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-08-05

Hielspoor

Ik ben vanavond naar Dr. Verhulst (orthopedische heelkunde) geweest. Wat hij me vertelde had ik ook verwacht: ik heb hielspoor. Hielspoor is niet de oorzaak van de pijn maar het gevolg van de ontsteking. Mijn voet staat hol in het midden wat betekent dat ik in het midden van m'n voet geen steun heb, wat leidt tot extra spanning in de aanhechting met m'n hiel. Door heel de dag te staan is m'n hiel dus overbelast en nu ontstoken. De dokter heeft me een ontstekingswerend middel voorgeschreven en een gel om op de pijnlijke plaats te smeren. Als het na een maand niet volledig genezen is, wordt er overgegaan tot het inspuiten van de hiel en als het daarna nog niet beter is, volgt er een operatie. Maar zover is het nog lang niet. Hij krijgt wekelijks mensen met dezelfde klachten op z'n spreekuur maar er moet maar 1 keer per jaar effectief geopereerd worden. Ik zal zijn raad dus opvolgen en ondertussen mezelf blijven behandelen met reiki. Het goeie nieuws hierbij is dat ik niet moet stoppen met joggen, ik mag gewoon verder lopen maar met speciale inlegzooltjes om m'n hiel te sparen, iets met siliconen dacht ik. Maandag ga ik hiervoor naar de bandagist. Sandaaltjes zitten er niet meer in deze zomer, maar met het druilerig weer van de laatste dagen zal dat ook niet meer nodig zijn.

19:19 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

04-08-05

Training: 6 km

Vanavond rustig aan gedaan. Ik wil liever afwachten wat de dokter morgen vertelt. Het is heel de dag goed gegaan, zonder pijn. Ik heb samen met Ann 2 toeren van 3 km gelopen, Ann liep nog eentje meer. Ondertussen weer genoten van al dat prachtige groen in het park, vooral de vijvers vind ik echt rustgevend. (zie foto)
Daarna nog grondig gestretched en nu de douche onder. Nog een hele avond met m'n beentjes omhoog nu. Zal deugd doen. Straks nog wat reiki voor het slapengaan want morgen belooft het weer druk te worden en dan kan ik pijn missen. Nog een fijne avond iedereen.
20:42 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

reiki

Ik heb gisterenavond nog wat gesurfd en ik kwam heel veel te weten in volgend topic over hielspoor bij meetingpoint meer bepaald in de reactie van Yuri: "Het is al lang bewezen dat irritatie van vanaf de Peroneus Communis zenuw, een uitloper van de Ischiadicus zenuw (bekend van de 'ischias' pijnklachten) bij dit probleem betrokken is. Daar zijn behandelingen voor zoals zenuw mobilisatie volgens Butler en Neural Tissue Tension Techniques volgens IMT. Waarom die zenuw geïrriteerd is? 1001 mogelijkheden, alleen onderzoek zal uitsluitsel kunnen geven." Dit deed bij mij een belletje rinkelen. Ik heb al meermaals ischiasproblemen gehad in het verleden. Door mijn werk wordt m'n rug constant overbelast, vooral in de zomermaanden. We hebben een mosselgroothandel, dus ik til dagelijks tientallen zakken van 15 kg. Ik wist wel dat de plaats van het ongemak niet altijd
overeenkomt met de oorzaak ervan maar ik was het niet direct gaan zoeken bij m'n rug en ischias. Toen ik ging slapen, ging ik op m'n rug liggen, legde m'n handen onder m'n benen op m'n ischias en liet de reiki z'n gang gaan. Ik voelde de spanning uit me wegvloeien en binnen de 5 minuten ben ik op m'n handen in slaap gevallen. Vannacht om 4u werd ik wakker en toen ik naar het toilet ging voelde ik nog een lichte pijn. Weer m'n handen onder m'n benen gelegd en reiki gegeven. Vanmorgen bij het opstaan was de pijn volledig verdwenen en tothiertoe voel ik niks meer. Ik heb voor morgen een afspraak met de orthopedist waar ik alleszins naartoe ga en ik zal met hem verder bespreken wat er moet gebeuren om te voorkomen dat ik terug last krijg. Waarschijnlijk zullen het nieuwe steunzolen zijn. Rusten zit er niet direct in vrees ik. En het lopen wil ik ook niet opgeven nu. Desnoods wat minderen, maar zeker niet stoppen...niet na hetgeen ik opgebouwd heb.


12:45 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-08-05

Hielspoor ?

Meestal voel ik me een twintiger overdag maar toen ik vanmorgen opstond leek ik wel een oma van 83...ik kon amper stappen toen ik m'n bed uitkwam, zo'n pijn deed m'n hiel. Gewoonlijk valt het wel mee maar vandaag was het erg pijnlijk. Geen idee waar het vandaan komt, misschien overbelast door hele dagen op m'n benen staan en 's avonds nog gaan te lopen. De pijn zit onder m'n rechter voetzool ter hoogte van m'n hiel (linkse boogje op het plaatje). Het lijkt net of ik op een reuze blauwe plek of kneuzing stap. Een uurtje later en 3 glazen water verder begint het weer normaal te gaan. Ik vraag me af of dit hielspoor is. Toch maar eens langs een dokter gaan...?

08:24 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-08-05

Training: 9 km

Toch onvoorstelbaar het verschil in trainingen, de ene keer gaat het vanzelf en de andere keer met veel moeite. Vandaag gingen de eerste 6 km probleemloos, nergens last van, mijn benen liepen vanzelf. De 3e ronde kreeg ik buikkrampen en last in mijn beide liezen, waarschijnlijk door mijn buikkrampen, ik zou niet weten door wat anders. Het is de eerste keer dat ik iets voel in mijn lies. Ik ben efkes gestopt aan het toilet en toen ik daarna mijn weg verderzette waren de krampen ook voorbij. In totaal liep ik vandaag 9 km. Na het stretchen heb ik nog eventjes gewacht met onze coach omdat Liesbeth en Claude nog brevet 10 km aan't lopen waren. Ze hebben het gehaald!!! Nu nog Ingrid...ze zou vanavond ook mee brevetlopen maar ze was er niet. Waarschijnlijk is er op het laatste moment nog iets tussengekomen...we horen het wel donderdag.

21:17 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |