02-09-05

Meditatief loopmoment

Vanavond ben ik helemaal alleen gaan lopen in het park. Morgen kan ik niet, dan moeten we naar een verjaardagsfeest/huwelijksverjaardag in de familie. Dus heb ik mijn training van morgen naar vandaag verschoven en loop ik zondag terug. Ik ben tot aan het vlonderpad gelopen en heb daar een aantal rondjes van 750 m gelopen. Niemand loopt daar graag, waarom weet ik niet, voor mij is het daar zalig. Je komt er niemand tegen, alleen de bomen en jezelf. Geen afleiding of gekwebbel rond je oren alleen het geroezemoes in je eigen hoofd. Alleen loop ik het liefst, dan kan ik me helemaal op mezelf en m'n lichaam concentreren, op m'n ademhaling letten, voelen waar het pijnlijk wordt en zodanig gaan lopen dat de pijn weer verdwijnt. Dan ben ik me bewust van elke stap die ik zet, hoe ik hem zet, waar m'n voet de grond raakt, ik maak kontakt met elke houten plank op het pad, ik voel het kontakt met de aarde...op den duur wordt het heel meditatief om zo te lopen. Ik blijf met m'n aandacht bij het lopen en niet bij m'n denken. Dat gevoel heb ik nooit als ik in groep loop. Dan ervaar ik ook minder de rust die het lopen brengt. Ik heb aan mijn eigen tempo 25 minuutjes gelopen, onderweg regelmatig een slokje water genomen (niet vergeten deze keer) en ik voelde me weer helemaal opgeladen achteraf. Zondag loop ik weer een stukje verder en stilaan bouw ik weer op tot de 10 km. In september lukt dat wel, ik ben nog altijd super gemotiveerd om 3 keer per week te lopen en als ik niet meer pijn heb, moet dat te doen zijn.21:04 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

vlonderpad dat pad in het park is inderdaad iets speciaal, er hangt een speciaal sfeertje. Ik loop er echter niet op, omdat ik die houten plankjes niet zo goed vertrouw :-) maar wel een heerlijke plaats om even tot rust te komen!

Gepost door: Ruthje | 03-09-05

... Ik zie dat het de goede kant uitgaat. Gemotiveerd blijven en dan kom je snel weer terug op je conditiepeil. Groetjes.

Gepost door: David | 04-09-05

pad Blij dat het beter gaat met je ... liggen die plankjes daar stevig vast? Ik ben es op een wegenwerf dwars door zo'n plankje gestuikt ... gelukkig geen kwetsuur opgelopen ... maar wel geschaafd over gans mijn lichaam ... sindsdien loop ik rond de plankjes!

Gepost door: Koen | 05-09-05

plankjes Awel, die plankjes liggen volgens mij wel goed vast. Ik hou van dat geluid onder m'n voeten. Ik heb trouwens geen plankje nodig om kwetsuren en schaafwonden op te lopen...ben vanmorgen onderuitgegaan toen ik een bestelling klaarmaakte...uitgeschoven op een princesseboontje. Heel m'n knie ligt open en is stijf nu, mijn bil en schouder doen pijn, morgen ben ik vast en zeker blauw. Het was nochtans mijn vrije dag en ik heb niet gelopen. Een werkongeval ligt op een klein plaatske.

Gepost door: Nadia | 05-09-05

oei hopelijk zie je niet te bont en blauw Nadia, zo'n val kan inderdaad nare gevolgen hebben. Véél beterschap!

Gepost door: Ruthje | 05-09-05

stem! Loggende lopers (of lopende loggers) verenigt u! Stem alsjeblieft op mij bij [url]www.wieheeftdeleukste.web-log.nl[/url]!! Alvast bedankt!

Gepost door: wendie | 05-09-05

De commentaren zijn gesloten.