15-09-05

20 minuutjes

Korte training vanavond. 20 minuutjes gelopen in de gietende regen, ik droop uit. Een regenjasje bracht niet veel op, alleen maar zweet. Volgende keer wat langer dan. Ik las vanavond dat je beter niet kan lopen als je een inspannende dag achter de rug hebt omdat je dan op je reserve loopt en zo meer kans hebt op blessures. Aan te raden is dan een rustige training te doen of om een keertje over te slaan. Maar dat betekent dan voor mij dat ik helemaal niet meer kan lopen, of alleen maar korte rustige trainingen. Ik heb alleen 's maandags geen drukke dag, verder werk ik alle dagen van half 8 tot 18u. Hebben andere joggers dan zo'n rustig beroep of zijn zij dan helemaal niet moe 's avonds, om nog eens een serieuze training te doen? Niet iedereen heeft toch een zittend beroep...?

21:10 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

vermoeden Ik denk dat ze met inspannend bedoelen relatief ten opzichte van je andere dagen. Mijn id hierover is dat iedereen verschillend is en dat je die zaken het beste zelf kan aanvoelen/afwegen. Ik vind dat er wat lopen betreft veel verschillend en vaak tegenstrijdig advies bestaat. Ik vermoed dat dit allemaal goed bedoelt is, maar het is soms wel erg moeilijk uit te maken welk advies nu juist degelijk onderbouwt is, of het afhangt van persoonlijke voorkeur/context/overtuiging. Persoonlijk heb ik ondervonden dat ik baat heb bij lopen na een zware dag en dat een beetje bloed door vermoeide benen jagen het herstel bevordert. Het lopen is belastend op een heel specifieke manier op heel specifieke spiergroepen die ik overdag niet, of niet op die manier aanspreek. Als je alle dagen een inspannende dag hebt, past het lichaam zich hier na een tijd aan aan. Daar komt nog bij dat je door het lopen na verloop van tijd ook nog eens fitter wordt, waardoor die dag toch minder vermoeiend wordt. Ik zou nog niet stoppen met lopen. Als je echt te moe bent om te lopen, en de ene voet niet meer veilig voor de andere kan zetten, dan loop je beter eens niet (maar dan ga je er toch ook geen zin in hebben). Allez, dat is wat ik ervan denk.

Gepost door: DijleLoper | 16-09-05

Vermoeid Ik ben er zo ene met een zittend beroep, en dan ben ik 's avonds heel blij dat ik een uurtje kan lopen.
Als je echter te moe bent, is het beter om niet te lopen .
Het is echter allemaal heel relatief : ik ken persoonlijk lopers met een afmattend beroep, die na een zware dagtaak al fluitend 20 km lopen.
Iedere mens is anders, gelukkig maar !

Gepost door: frank spencer | 16-09-05

Relatief. Ik ben het eens met Dijleloper en Mr. Spencer. Alles is relatief en wat je dagtaak ook is, je lichaam past zich aan.

De andere strategie is 's morgens meteen te lopen: als je daarna te moe bent, kan je overwegen het werk een dagje over te slaan. :-)

Gepost door: Stefan | 17-09-05

De commentaren zijn gesloten.