19-09-05

Osteopate

Vanmorgen heeft m'n vader me naar de osteopate gebracht, ik al liggend op de achterbank in z'n auto...Half kreupel binnengestrompeld en meteen op de behandeltafel gaan liggen. Drie kwartiers later en volledig onder handen genomen lukte het terug om helemaal rechtop te staan. Ik kreeg de opdracht mee om nog niet meteen beginnen te werken maar wel heel de dag in beweging te blijven, rustig heel de tijd rondstappen dus. In huis vond ik er al snel niet veel meer aan want dan was de verleiding te groot om alle rommel van heel het weekend op te ruimen, alles wat een gezin met 3 kinderen laat rondslingeren...dus ik naar buiten, langs de vaart gaan wandelen, alhoewel...heel snel ging dat nog niet. Ik heb een toertje van 500 m gedaan op 1 uur tijd. Ik was content da'k terug binnen was. Efkes gaan zitten op m'n terras en iets gedronken maar al snel terug beginnen rondwandelen. Al mijn spieren zijn stijf van 3 dagen stil te liggen en de osteopate had gelijk...rondlopen doet nog het meeste deugd. Volgens haar mag ik binnen een dag of 2 terug beginnen lopen, maar dat zie ik zo meteen nog niet zitten. Ik wacht nog wel af tot volgende week. Bedankt voor alle steun, jullie zijn schatten :-)

15:25 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

17-09-05

Geveld :-(

Ik ervaar sinds gisteren dat het me allemaal teveel geworden is...een zware dagtaak en daarna nog proberen om wat kilometers te lopen. Voorlopig ben ik volledig uitgeschakeld. Ik was al gewaarschuwd door m'n hielspoor en isschiasklachten. Gisteren heb ik bij het optillen van een doos een rugzenuw geblokkeerd. Ik lig nu al 2 dagen volledig plat, kan niks meer doen. Lopen zit er voorlopig ook niet meer in. Tot gauw...hoop ik.

21:38 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-09-05

20 minuutjes

Korte training vanavond. 20 minuutjes gelopen in de gietende regen, ik droop uit. Een regenjasje bracht niet veel op, alleen maar zweet. Volgende keer wat langer dan. Ik las vanavond dat je beter niet kan lopen als je een inspannende dag achter de rug hebt omdat je dan op je reserve loopt en zo meer kans hebt op blessures. Aan te raden is dan een rustige training te doen of om een keertje over te slaan. Maar dat betekent dan voor mij dat ik helemaal niet meer kan lopen, of alleen maar korte rustige trainingen. Ik heb alleen 's maandags geen drukke dag, verder werk ik alle dagen van half 8 tot 18u. Hebben andere joggers dan zo'n rustig beroep of zijn zij dan helemaal niet moe 's avonds, om nog eens een serieuze training te doen? Niet iedereen heeft toch een zittend beroep...?

21:10 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-09-05

training: 30 minuten

Gisterenavond korte training gehad van 30 minuten. Na 10 minuutjes had ik al een klein accidentje en moest ik de groep achterlaten. Ik heb dan een kortere weg genomen zodat we toch bijna gelijk aankwamen. Het begint al stilaan donker te worden in het park tegen het einde toe. Binnenkort zullen we een ander parcours moeten lopen. Het wordt te gevaarlijk om te vallen, je ziet nog amper waar je loopt. Waarschijnlijk zullen we heel de winter langs de vaart gaan lopen omdat er daar toch verlichting is. Zal wel saaier zijn dan in het park maar ik ken geen alternatief om 's avonds verlicht te lopen. Een atletiekpiste vind ik ook maar niks.

08:38 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-09-05

20 minuutjes gelopen

Fysiek en mentaal zware dag gehad en ik was niet van plan om na de werkuren nog veel te bewegen. Maar Ann stuurde een smsje met de vraag of ik mee liep met haar en Ingrid. Ik heb mezelf omgepraat om toch maar te gaan, al was het slechts voor 1 toerke. Het zou mij misschien lichamelijk nog meer uitputten maar mentaal doet het toch altijd goed als je effe alle spanningen eraf kan lopen. Eén van de reiki leefregels is: just for today do not anger, en juist vandaag kon ik daar niet mee omgaan. Ik zat zo vol woede dat mijn hoofd overuren draaide. Na 3 kilometer lopen voelde ik mij toch al wat beter, moe maar tevreden dat ik toch de wilskracht had om te trainen. 20 minuutjes zijn zo voorbij en anders zou ik toch die tijd onderuitgezakt in de zetel liggen met een glas wijn en een zak chips om mijn boosheid onder te stoppen en niet te voelen. Nu nog het zweet van me afspoelen onder de douche en we kunnen er weer tegen.

20:02 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-09-05

 45 minuten gelopen

Ik had de bedoeling om 20 minuutjes te lopen omdat het weer zo warm was vanavond. De opkomst van de groep was heel klein, we waren maar met z'n vieren. Diane liep met Wim en ik volgde met Kris. Wij hebben ongeveer hetzelfde tempo. De twee anderen lopen sneller. Na 3 km was ik nog totaal niet moe, ik voelde nergens pijn of ongemakken, dus ik besloot samen met Kris om er nog een toer bij te doen. Ik liep veel gemakkelijker dan de laatste weken het geval was, deze keer heb ik het zelfs zonder plaspauze 45 minuten volgehouden. Ik ben weer een tevreden en opgeladen mens.

21:06 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Trainingsprogramma

In de laatste Runner's World zag ik promotie staan voor 'My Asics Running', een website met gratis trainingsprograrmma's afgestemd op je eigen doelen en mogelijkheden.
Je kan kiezen voor een programma voor afstanden van 4km tot en met de marathon, je hebt een persoonlijk logboek, achtergrondinformatie en oefeningen (Know-How en Calculators), nieuws, kennis en ervaringen van collega sporters en support van My ASICS (Community).
Ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd en wilde wel eens weten hoe dat in z'n werk ging. Ik ben een week aan het voorgestelde schema bezig en ik moet zeggen dat ik er tevreden over ben. Je kan op grafieken je vorderingen goed volgen en het geeft nog een extra stimulans om door te gaan. Je ziet hoe ver je nog van je doel afbent, je wordt aangemoedigd, je krijgt tips mee.
Ik vind het een goei programma, persoonlijk op maat gemaakt, afgestemd op je eigen mogelijkheden. Misschien iets voor andere  beginners onder ons. (http://www.myasics.be)
 

11:36 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-09-05

Training: 35 minuten

Zondag niet gelopen wegens te heet. Ik kan daar totaal niet tegen. Gisterenavond had ik niet veel verwachtingen wegens mijn valpartij van maandag maar al bij al viel de opgelopen schade nog mee. Overal wat stijf en gevoelig maar bij het lopen zelf had ik er niet veel last van. De eerste ronde van 3 km te snel gelopen, ik wou bij de groep blijven om wat bij te kletsen maar achteraf bezien was dat geen goei idee. Ik had beter van bij het begin mijn eigen tempo aangehouden, ben tenslotte ook niet meer van de jongsten. Onderweg voelde ik m'n blaas weer opspelen, veel te laat nog gedronken omdat het zo warm was maar ik dacht dat ik wel een kilometer of 5 zou volhouden zonder de wc op te zoeken. Niet dus...ben de bosjes moeten induiken voor een plasje, met als gevolg dat ik daarna alleen verder moest. Onze coach had mij blijkbaar toch gemist of was ze ongerust (omdat ik vorige week ook al bijna van mijn stokken draaide), ik zag haar ineens mijn richting komen uitlopen. Ze heeft mij dan het laatste stuk nog vergezeld en na 35 minuten is de grote hoop gestopt. Toch nog 5 km gelopen in die warmte. Op het einde kreeg ik toch een beetje last ook al had ik mijn waterke meegenomen en onderweg regelmatig een slokje gedronken. Van mijn hiel heb ik zo goed als niks meer gevoeld tijdens het joggen. Pas vanmorgen toen ik uit bed kwam voelde ik hem weer.

08:25 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-09-05

Meditatief loopmoment

Vanavond ben ik helemaal alleen gaan lopen in het park. Morgen kan ik niet, dan moeten we naar een verjaardagsfeest/huwelijksverjaardag in de familie. Dus heb ik mijn training van morgen naar vandaag verschoven en loop ik zondag terug. Ik ben tot aan het vlonderpad gelopen en heb daar een aantal rondjes van 750 m gelopen. Niemand loopt daar graag, waarom weet ik niet, voor mij is het daar zalig. Je komt er niemand tegen, alleen de bomen en jezelf. Geen afleiding of gekwebbel rond je oren alleen het geroezemoes in je eigen hoofd. Alleen loop ik het liefst, dan kan ik me helemaal op mezelf en m'n lichaam concentreren, op m'n ademhaling letten, voelen waar het pijnlijk wordt en zodanig gaan lopen dat de pijn weer verdwijnt. Dan ben ik me bewust van elke stap die ik zet, hoe ik hem zet, waar m'n voet de grond raakt, ik maak kontakt met elke houten plank op het pad, ik voel het kontakt met de aarde...op den duur wordt het heel meditatief om zo te lopen. Ik blijf met m'n aandacht bij het lopen en niet bij m'n denken. Dat gevoel heb ik nooit als ik in groep loop. Dan ervaar ik ook minder de rust die het lopen brengt. Ik heb aan mijn eigen tempo 25 minuutjes gelopen, onderweg regelmatig een slokje water genomen (niet vergeten deze keer) en ik voelde me weer helemaal opgeladen achteraf. Zondag loop ik weer een stukje verder en stilaan bouw ik weer op tot de 10 km. In september lukt dat wel, ik ben nog altijd super gemotiveerd om 3 keer per week te lopen en als ik niet meer pijn heb, moet dat te doen zijn.21:04 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |