28-12-05

5 kg te gaan

Als ik de gangbare tabellen moet geloven ben ik niet te zwaar met een BMI 21,3 en taille 75 cm maar ik heb al 25 jaar BMI 20 en wil niet opeens gaan verzwaren terwijl ik nu 2-3 keer per week loop en vroeger alleen yoga deed.  Het zijn trouwens geen spieren die ik zie maar vet (zoals m'n zoontje opmerkte). Dat vet wil ik er dus terug af...en wel 5 kg.
 
Ik ben niet van plan om één of ander dieet gaan te volgen. Het moet mij lukken door méér water te drinken en dagelijks te bewegen. Ik heb me voorgenomen om 3 keer te lopen, 3 keer yoga oefeningen te doen en 1 keer meditatie. Elke dag een uurtje voor mezelf en m'n lichaam zorgen moet er wel afkunnen, ondanks de drukke bezigheden.
Benieuwd hoe lang ik het volhoud, maar ik ken mezelf, als ik me iets opleg stop ik niet voor ik het bereikt heb.
 


12:29 Gepost door Nadia | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

kilo's op die manier gaat je dat zeker lukken. Aan een ritme van een halve kilo per week is ideaal, dat zijn normaal gezien kilo's die eraf blijven! Leuke lectuur over dit onderwerp is trouwens dat boek van Sonja Kimpen, had het al gekregen lang voor de hype errond is losgebarsten en vond het zeer inspirerend (als je door de "verkoopspraat" die af en toe opduikt heen leest)! Succes!!

Gepost door: Ruthje | 28-12-05

hype? Ik kom blijkbaar van een andere planeet...had nog nooit van Sonja Kimpen gehoord of haar boeken niet gezien. Na effe googlen merk ik toch dat ze wat bekendheid heeft en op tv komt. Ik denk dat haar principes zowat overeen uitkomen met de mijne, dus 'k zal wel eerst op mijn manier proberen wat af te vallen.
Als 't nodig blijkt, zal ik haar boek wel hier of daar eens tegenkomen. Zo werkt dat bij mij altijd.

Bedankt voor de tip Ruthje!

Gepost door: Nadia | 28-12-05

kilo's Ook opletten op je avondeten is heel belangrijk .. zorg ervoor dat je ontbijt je belangrijkste maaltijd wordt ... dan ben je al een eind ver! 's Avonds een beetje fruit of zo ... en voor 19 uur eten!

Gepost door: Koen | 29-12-05

welkom in de club ... succes!!

Gepost door: dinges | 29-12-05

Verleidingen Ik eet 's avonds altijd om half 6 dus voor 19u maar 't ergste voor mij zijn die verleidingen na het avondeten...een glaasje wijn of bier met een zak chips...ik kan er moeilijk aan weerstaan. Als je al een hele dag water drinkt, lust je 's avonds wel iets pittigers he.

Gepost door: Nadia | 29-12-05

Sonja wie ? Sonja Kimpen ? Daar had ik nog nooit van gehoord ... een mens leert toch bij al bloggend :-)

4 kgs nadia ? je zoontje doet je wat aan ;-)

courage !

Gepost door: Jo | 30-12-05

Ondertussen... zijn het er al 5 geworden...pff, ik lijk maar bij te komen al sportend. Dat kunnen toch niet allemaal spieren zijn hé.
Ik ga die weegschaal buitengooien denk ik.

Gepost door: Nadia | 31-12-05

Sonja Kimpen Mijn zus kende haar blijkbaar al...ze deed vandaag het boek kado aan m'n moeder. 'k Heb het al opgeëist nadat ze het uitgelezen heeft ;-)
Ik heb er eens vluchtig doorgebladerd en het lijkt me een boek dat je in één trek uitleest.

Gepost door: Nadia | 01-01-06

De commentaren zijn gesloten.