20-10-10

Nieuwe start

Na bijna 5 jaar "stilstand" haalde ik vandaag terug mijn Adrenalines uit de kast, zette de iPod op mijn oren en ging een eindje lopen, samen met Evy (Gruyaert). 

Op 3 maart 2005 liep ik met Nadine de run for fun in groep. Ik vermoed dat mijn eerste start to run zich situeerde in 2004 maar hier heb ik geen virtuele bewijzen meer van. Ik werd toen gecoacht door Magda Ilands. Op 15 juli 2005 liep ik mijn brevet van 10 km. 9 juli 2006 stopte ik wegens teveel rugklachten. 

Toen was lopen voor mij een manier om buiten te komen. Ik leefde in een gouden kooi en sporten was het enige excuus om onder de mensen te komen en sociaal contact te hebben.

Ondertussen woon ik 3 jaar alleen en heb ik hiervoor geen toestemming meer nodig. De verleiding was groot om 's avonds alleen nog in de zetel te ploffen of aan de toog te hangen met vriendinnen. Tot een vriend dit weekend met het voorstel kwam om terug een loopgroepje op te starten. Elke eerste zondag van de maand om 11u afspraak in het Vrijbroekpark. 

Omdat het bij mij veel te lang geleden is dat ik aan mijn conditie werkte, besloot ik om al te beginnen in mijn eentje, om niet compleet af te gaan in het bijzijn van mijn vrienden. Ik zocht de start to run van Evy Gruyaert op internet, heb de podcast gedownload en startte vandaag terug met lopen. Met veel zin vertrokken en onderweg kwam het plezier in het lopen ook terug. Ik vertrok langs de rechter kant van de Raambeek en kwam langs de overkant terug. Onderweg kwam ik nog twee joggende dames tegen, leuk.  Na een tijdje had ik pas door dat ik mijn iPod verkeerd had gestart want ik begon ineens met les 6 in plaats van les 1. Maar ik liep ze moeiteloos uit. Als een dartel schaapje huppelde ik door de graskant.

Twee dagen rust en vrijdag ben ik klaar voor les 7. Na 10 weken (van 3 lessen) hoop ik terug mijn conditie terug te hebben en 5 km vlotjes en zonder stoppen te lopen. Maar eerst mijn schoenen en steunzolen nog droog krijgen...

11:52 Gepost door Nadia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.