07-11-10

0-5 km met Evy

Met enkele vrienden hebben we afgesproken om af en toe op zondag voormiddag samen te gaan lopen.

Vandaag was onze eerste keer. Door de drukte van mijn verhuis had ik nog maar 2 keer alleen getraind, les 6 en 7 van de Evy Gruyaert lessen. Om mezelf niet te forceren als ik in groep loop, had ik mijn iPod meegenomen met de bedoeling om les 8 op mijn eigen tempo te lopen. De rest vond het een goed idee en we liepen met 4 dezelfde afstand aan hetzelfde tempo: de vrouwen voorop, de mannen erachter voor het uitzicht.

Bijzonder vond ik dat ik tijdens deze training mijn eerste coach ook tegenkwam in het park. Herinneringen aan hoe ik 6 jaar geleden begon. Niet meer vanaf 0 nu maar toch goed gedoseerd om mezelf niet te forceren...terugkijkend op de rugklachten van een tijd terug.

De loopmaatjes hebben ook de smaak terug te pakken en we zullen vanaf nu om de 2 weken afspreken op zondag. De tijd ertussen lopen we ieder apart. De weken dat ik niet loop, heb ik me voorgenomen om op zondag gaan te zwemmen. Met een zwembad in mijn straat, moet dat wel lukken.

Vandaag fietste ik 6 km, liep 4 km en fietste 6 km terug. Een mooi begin van een zondag. Voor veel mensen is de enige vorm van bewegen op zondag met de auto naar de bakker en terug. Toch wel een beetje trots op mezelf :-)

12:40 Gepost door Nadia in Joggen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrijbroekpark |  Facebook |